AFM Filter Medium

AFM (Actief Filter Medium), een nieuw filtermedium vervaardigd uit gerecycled glas. Kostenbesparing op water, chemie en stroom. Zichtbaar helderder en gezonder water. Eenvoudig in gebruik te nemen en met een vrijwel onbeperkte levensduur. En “last but not least”: goed voor de gezondheid en het milieu. Wat willen we nog meer?

Dryden Aqua Limited heeft samen met WRAP (the Waste & Resources Action Programma) en de Europese Commissie (Life Environment Fund) een nieuw filtermedium ontwikkeld. Dit is uitvoerig getest in zwembaden en in afval- en drinkwater installaties. De resultaten zijn verbluffend.

Het nieuwe filtermedium heet AFM (Active Filter Media) en is vervaardigd uit gerecycled glas. Het voordeel van glasdeeltjes ten opzichte van zandkorrels is dat fijnere vuildeeltjes opgevangen kunnen worden (tot 5 Micron, waar zand tot 35 Micron kan opvangen). Zichtbaar helderder water is het gevolg. De extra voordelen worden bereikt doordat AFM actief de ontwikkeling van bacteriën stopt in het filterbed. Het filterbed is de primaire bron van bacteriegroei, omdat dit de grootste oppervlakte in een zwembad is welke in contact staat met water.

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Filterzand vervangen door AFM, om de bacteriën de voornaamste levensbron weg te nemen en de kwaliteit van de filtratie te verbeteren.
  • Stap 2: Uitvlokken van kleine vuildeeltjes waardoor alle organische deeltjes verwijderd worden en de performance van de filterinstallatie aanzienlijk verbeterd.
  • Stap 3: NoPhos verwijdert fosfaten uit het water en voorkomt daardoor de groei van bacteriën.

Door de verbeterde filterperformance worden opgeloste organische stoffen én de voedingsstoffen voor bacteriën geëlimineerd. Het gehalte aan organische stoffen wordt gereduceerd en het water wordt helder. Omdat er minder stoffen aanwezig zijn waarmee chloor kan reageren worden ook ongewenste reacties sterk gereduceerd.

Uit reacties van klanten die AFM reeds hebben toegepast blijkt dat de resultaten positief en zelfs verbluffend zijn. Zelfs baden waar sinds jaren een continu probleem was met ijzerafzetting in het bad zijn met AFM nu eindelijk opgelost, want AFM haalt ook metaaldeeltjes uit het water!

Door de vele voordelen van filteren met geactiveerd glas wordt zwemmen nu pas écht gezond!

TOP