Bodemzuigers

In een buitensituatie is niet altijd te voorkomen dat er in het zwembad sprake is van ‘inwaaivuil’. Met name bij zwembaden welke geplaatst zijn in bosrijke omgevingen zal hier vaker sprake van zijn. Met een afdekking op uw zwembad vermindert u de hoeveelheid vuil in uw zwembad aanzienlijk.

Daar waar sprake is van blad of vuil op de bodem van het zwembad is het raadzaam dit niet te lang te laten liggen. Dit ‘vervuilt’ immers uw zwembad en heeft zodoende ook invloed op de kwaliteit van het water. Middels een bodemzuiger is dit vuil eenvoudig en snel te verwijderen. Dat bodemzuigen kan via de vacuüm aansluiting in uw zwembad, handmatig of automatisch, gebeuren. Deze vacuüm aansluiting wordt bij aanleg reeds in de wand voorzien en wordt gekoppeld aan de filterinstallatie zodat het vuil direct afgevangen en afgevoerd wordt. De werking is eenvoudig en doeltreffend; u sluit een bodemzuigslang op de tule van de vacuüm aansluiting aan en met een aan de telescoopstang aangesloten bodemzuiger ‘stofzuigt’ u het bad daar waar nodig. Een automatische vacuümzuiger wordt op dezelfde aansluiting gekoppeld en wordt door de zuigkracht van de pomp het gehele bad rondgestuurd om zodoende al het vuil op te vangen.

Electrische automatische bodemzuigers gaan een stap verder, deze werken geheel onafhankelijk van de zwembadinstallatie en doen hun werk geheel zelfstandig. Bodemzuigers van dit type zijn voorzien van een eigen filtersysteem. In de generatie van de succesvolle bodemzuigers zijn er diverse volautomatische modellen leverbaar. Beschikbaar in modellen met afstandsbediening, voor reiniging van bodem en wand, zelfs zonder kabel en met transportwagen.

 

TOP